NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

4 Haziran 2012

UKÜ'DE DİPLOMA TOPLAMA PANİĞİ! (Kıbrıs SON DAKİKA)

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi haftaya şok bir kararla başladı.Bünyesinde bulununa tüm akademik kadronun diplomalarını ve doktora bitirme tezlerini isteyen Rektörlük başka sahte diplomalılarında olabileceğinden şüphe ediyor! UKÜ kendi içinde sessizce bu konuyu araştırırken herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Bu da akıllara Rektörlük içinden birilerininde sahte diploma işinde olabileceği kuşkusunu getiriyor...
YÖK ULUSLARARASI KIBRIS'A MÜDAHALEYE Mİ HAZIRLANIYOR?
UKÜ'deki sahte diploma ile öğretmenlik olayı büyüyor! YÖK Başkan vekili Prof.Dr. Saban Çalış'ın KKTC'de bir konferans için olduğu sırada patlayan bu olay üzerine Çalış'ın UKÜ'de incelemeler yaptığı bilgisi haber merkezimize ulaştı.YÖK Başkan vekili Prof.Dr. Saban Çalış'ın en kısa sürede raporunu tamamlayıp YÖK başkanına sunması bekleniyor.

BAŞEL NASIL YARDIMCI DOÇENT OLDU?
Ayşe Başel sahte diploma ve intihal skandalı büyüyor.
Skandalın en karanlık noktasını Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin kendisine nasıl Yrd. Doç. payesi verdiği sorusu oluşturuyor. Normal şartlarda bu paye ancak üç kişiden oluşan bir komitenin olumlu raporu ile verilebiliyor. Yardımcı Doçent adayının diplomaları ve akademik çalışmaları dosya olarak komite üyelerine tek tek gönderiliyor. İki tanesi üniversite içinden, bir tanesi ise dışardan üç Profesörün yazacağı raporlar sonucunda Yardımcı Doçentlik payesi verilebiliyor. İşte skandalın temel sorusu, bu noktada patlak veriyor.
Başel’in Yardımcı Doçentlik Komitesi Kimler?
Burada temel soru, Ayşe Başel’e üniversite tarafından verilen yardımcı doçentlik komitesinin hangi profesörlerden oluştuğu ve sahte diplomalar ile her biri intihal olduğu açık olan çalışmaların hakemler tarafından nasıl tespit edilemediği.UKÜ’nün en kısa zamanda Başel’in Yrd.Doç. komitesinin kimlerden oluştuğu ve bu profesörlerin yazdıkları olumlu raporları kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.
Başkaları da mı var?
Başel dışında başka şahıslara da Yardımcı Doçentlik, Doçentlik hatta Profesörlük payelerinin gerekli akademik prosedürler izlenmeden verildiği iddiaları da kamuoyunun kafasını meşgul etmeye devam ediyor. Başel skandalının açık intihal meselesine indirgenerek ört-bas edilmeye çalışıldığı, sahte diplomala(r) konusunun ise Kıbrıs Türk medyasında yer bulmasının Üniversite yönetimi tarafından engellendiği yönündeki iddialar ise skandalın gerçek boyutları ve UKÜ yönetiminin bilgisi konusundaki kuşkuları arttırıyor.
Uzmanlar, artık konunun kamuoyu bilgisine geldiğini, YÖK'ün de devrede olduğunu, Üniversite Yönetimi’nin sessizliğinin okulda çalışan dürüst akademisyenler ve öğrencilere zarar verecek noktalara geldiğinin altını çiziyorlar.
www.kibrissondakika.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar




.